Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Hersevoort verhuist zorginstelling De Wendhorst 

De verhuizers van UTS Hersevoort zijn samen met het verhuisteam van Viattence deze dagen druk in de weer met de verhuizing van De Wendhorst in Heerde naar de naastgelegen nieuwbouw Hofje Wendakker. Elke dag wordt met 12 verhuizers ca 28 zorgwoningen verhuisd. De Wendhorst gaat hiermee over naar het principe van kleinschalig wonen waarbij de zorg en ondersteuning wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen van de bewoners, Hofje Wendakker. De nieuwe innovatieve verpleegzorglocatie bestaat uit 12 zorgwoningen voor elk 8 bewoners en biedt gezelligheid en huiselijkheid door bijvoorbeeld samen te koken, koffie te drinken of boodschappen te doen met de bewoners. 
 
Verhuisteam
Een nieuw lid in ons verhuisteam is Lize van de Kamp. Zij was heel vastberaden over haar keuze om in de projectverhuizingen bij Hersevoort te willen werken. Ondertussen heeft ze al bij verschillende klussen geassisteerd, o.a. De OBS Bron, Deltion en nu Viattence voor de verhuizing naar Hofje Wendakker. Deze jongedame staat haar mannetje tussen de stoere mannen!
 
Het gevoel van ‘thuis zijn’
Het creëren van welbevinden zit hem vaak in kleine dingen. Ook UTS Hersevoort draagt hieraan bij door te zorgen voor zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Volgens een nauwkeurig opgesteld draaiboek worden in 3 dagen tijd alle spullen van de mensen verhuisd en alle meubels volgens tekening op de plek gezet. ’s Ochtends ontbijten de mensen nog in de eetzaal op de oude locatie en ’s avonds vinden ze hun nieuwe thuis in Hofje Wendakker. 
 
Dankzij de goede samenwerking met het verhuisteam van Viattence én met de zorgmedewerkers kon elke dag, ondanks de hoge temperatuur van 38 graden, de geplande eindtijd voor de oplevering worden gehaald. Een knap staaltje samenwerking!